BAP 12

VE vaki oldu ki, kırallığı pekişip kendisi kuvvetlenince, Rehoboam, ve kendisile beraber bütün İsrail, RABBİN şeriatini bıraktılar.
2. Ve vaki oldu ki, RABBE karşı hainlik ettiklerinden dolayı, Mısır kıralı Şişak, bin iki yüz cenk arabası ve altmış bin atlı ile kıral Rehoboamın beşinci yılında Yeruşalime çıktı.
3. Ve onunla beraber Mısırdan gelen kavm, Lubîler, Sukkîler, ve Habeşler, sayıya gelmezdi.
4. Ve Yahudanın duvarlı şehirlerini aldı, ve Yeruşalime geldi.
5. Ve peygamber Şemaya Rehoboama, ve Şişaktan ötürü Yeruşalime toplanmış olan Yahuda reislerine geldi, ve onlara dedi: RAB şöyle diyor: Siz beni bıraktınız, bundan dolayı ben de sizi Şişakın eline bıraktım.
6. Ve İsrail reislerile kıral kendilerini alçalttılar; ve: RAB âdildir, dediler.
7. Ve kendilerini alçalttıklarını RAB görünce, Şemayaya RABBİN şu sözü geldi: Kendilerini alçalttılar; onları helâk etmiyeceğim; fakat onlara biraz kurtuluş vereceğim, ve öfkem Şişakın elile Yeruşalimin üzerine dökülmiyecektir.
8. Fakat benim hizmetimi ve memleketler kırallıklarının hizmetini anlasınlar diye onun kulları olacaklar.
9. Ve Mısır kıralı Şişak Yeruşalime karşı çıktı, ve RAB evinin hazinelerini, ve kıral evinin hazinelerini alıp götürdü; her şeyi alıp götürdü; Süleymanın yapmış olduğu altın kalkanlarını da alıp götürdü.
10. Ve kıral Rehoboam onların yerine tunç kalkanlar yaptı, ve kıral evinin kapısını bekliyen muhafız asker reislerinin eline verdi.
11. Ve vaki oldu ki, kıral RABBİN evine girdikçe, muhafızlar gelip onları taşırlardı, ve onları muhafızlar odasına geri getirirlerdi.
12. Ve kendini alçaltınca, onu büsbütün helâk etmemek için, RABBİN öfkesi ondan döndü; hem de Yahudada iyi işler de vardı.
13. Ve kıral Rehoboam kendisini Yeruşalimde pekiştirerek kırallık etti; çünkü Rehoboam kıral olduğu zaman kırk bir yaşında idi, ve ismini oraya koysun diye, İsrailin bütün sıptlarından RABBİN seçtiği şehirde, Yeruşalimde, on yedi yıl kırallık etti; ve anasının adı Ammonî Naama idi.
14. Ve kötü olan şeyi yaptı, çünkü RABBİ aramağa yürek bağlamadı.
15. Ve Rehoboamın yaptığı işler, ilk işleri de son işleri de, peygamber Şemayanın ve Gören İddonun sözlerinde, nesep sırasına göre yazılı değil midir? Ve Rehoboam ile Yeroboam arasında bütün günler cenk vardı.
16. Ve Rehoboam ataları ile uyudu, ve Davud şehrinde gömüldü; ve yerine oğlu Abiya kıral oldu.