BAP 11

VE Rehoboam Yeruşalime geldi; ve Yahuda ve Benyamin evini, yüz seksen bin seçme cenk adamını, İsraile karşı cenketmek, ve kırallığı Rehoboama döndürmek için topladı.
2. Fakat Allah adamı Şemayaya RABBİN şu sözü geldi:
3. Süleymanın oğlu, Yahuda kıralı Rehoboama, ve Yahuda ve Benyaminde olan bütün İsraile söyliyip de:
4. RAB şöyle diyor: Çıkmıyacaksınız; ve kardeşlerinize karşı cenketmiyeceksiniz; dönün, herkes kendi evine! çünkü bu şey benden oldu. Ve RABBİN sözünü dinlediler, ve Yeroboama karşı gitmekten döndüler.
5. Ve Rehoboam Yeruşalimde oturdu, ve Yahudada müdafaa için şehirler yaptı.
6. Yahuda ve Benyaminde olan duvarlı şehirleri, Beyt-lehemi, ve Eytamı, ve Tekoayı,
7. ve Beyt-tsuru, ve Sokoyu, ve Adullamı,
8. ve Gatı, ve Mareşayı, ve Zifi,
9. ve Adoraimi, ve Lakişi, ve Azekayı,
10. ve Tsorayı, ve Ayyalonu, ve Hebronu yaptı.
11. Ve hisarları pekiştirdi, ve onlara başbuğlar, ve azık levazımı, ve yağ ve şarap koydu.
12. Ve her şehre büyük kalkanlar ve kargılar koydu, ve onları ziyadesile pekiştirdi. Ve Yahuda ile Benyamin kendisinindi.
13. Ve bütün İsrailde olan kâhinler ve Levililer, onların bütün sınırlarından Rehoboamın yanına toplandılar.
14. Çünkü Levililer otlaklarını ve mülklerini bıraktılar, ve Yahudaya ve Yeruşalime geldiler; çünkü RABBE kâhinlik etmesinler diye Yeroboamla oğulları onları attılar;
15. ve yüksek yerler için, ve ergeçler için, ve yaptığı buzağılar için kendisine kâhinler koydu.
16. Bütün İsrail sıptlarından, İsrailin Allahı RABBİ aramağa yüreklerini bağlamış olanlar, atalarının Allahına, Yehovaya kurban etmek için, onların ardınca Yeruşalime geldiler.
17. Ve Yahuda kırallığını kuvvetlendirdiler, ve üç yıl Süleymanın oğlu Rehoboamı kuvvetli kıldılar; çünkü üç yıl Davudun ve Süleymanın yolunda yürüdüler.
18. Ve Davudun oğlu Yerimotun kızı olup Yessenin oğlu Eliabın kızı Abihailin kızı olan Mahalatı Rehoboam kendisine karı olarak aldı;
19. ve ona oğullar doğurdu; Yeuş, ve Şemarya, ve Zaham.
20. Ve Mahalattan sonra Abşalomun kızı Maakayı aldı; ve ona Abiyayı, ve Attayı, ve Zizayı, ve Şelomiti doğurdu.
21. Ve Rehoboam Abşalomun kızı Maakayı bütün karıları ve cariyelerinden ziyade sevdi (çünkü on sekiz karı ve altmış cariye aldı; yirmi sekiz oğul ve altmış kıza baba oldu).
22. Ve Rehoboam Maakanın oğlu Abiyayı, kardeşleri arasında hükümdar olarak başa geçirdi, çünkü onu kıral etmeği düşünüyordu.
23. Ve akıllı davranıp bütün Yahuda ve Benyamin memleketlerinde her duvarlı şehre hep oğullarından dağıttı; ve onlara bol azık verdi. Ve onlar için çok karılar aradı.